1 Şubat 2016 Pazartesi

İleri Düzey Parkinson Hastalığının Bulguları Nelerdir?


Bu bulgular bireylerin bünyelerine göre değişiklik göstermektedir. Bazı hastaların vücutlarında ortaya çıkan titremeler yıllar boyunca tek Parkinson belirtisi olarak kalabilmektedir. Bazı hastalarda Parkinson adına söylenebilecek bütün bulgular aynı anda görülebilmektedir. Hastalık bulguları ilerledikçe, hastalarda ortak olarak ortaya çıkan bulgular arasında genellikle kaslarında olan gerilme ve sertleşmeler, günlük hayatlarında her zaman yaptıkları hareketleri yapmakta yavaş olma veya zorlanma. Düşünsel anlamda oldukça yavaş düşünme ve konuşma olarak görülmektedir.
İleri evredeki Parkinson hastaları genel olarak hareket etmek, yürümek, kendi başlarına rahatça gezebilmek, uyurken yatakta dönebilmekte, yazılarının bozulması ve yeme içme konusunda zorlanma görülebilmektedir.

Parkinson Hastalığında Erken Evre Belirtileri Nelerdir?
Parkinson rahatsızlığının erken evrede ortaya çıkarttığı bulgular için aynı şeylerden söz edememekteyiz. Bahsi geçen bulgular bireyden bireye farklılıklar gösterebilmektedir. Kimi hastalarda titreme ile başlayan Parkinson hastalığı, kimi hastalarda kasların kasılması ve sertleşmesi ile ortaya çıkabilmektedir. Bu anlamda farklı bulgular söz konusu olsada istatistiksel olarak erken evrede daha fazla görülen bulgulardan söz edebiliriz. Erken evre Parkinson hastalarında istatistiksel olarak sıkça el ve ayaklarında titreme görülmektedir. Bu anlamda her titremesi olan yaşlı bireyin Parkinson rahatsızlığı var denilemez bu yüzden bir Nörolog kontrolü şarttır.

Orta yaşta bulunan grupta Parkinson hastalığının bulgusu olarak genellikle titreme ve kasılmalar hemen hemen eşit oranlarda görülmektedir. İleri yaşlara göre daha az farklılık gösteren orta yaş Parkinson hastalığının erken evre bulguları genellikle bahsettiğimiz iki bulgu çerçevesinde olsa da vücudun belirli bir bölgesinde hissizleşme ve hareket kabiliyetinde azalma, yavaş düşünme, hareket etmekte zorlanma orta yaş insanların erken evre Parkinson hastalığı belirtileri olarak ortaya konulabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder